AK Parti için önümüzdeki günlerde delege seçimleri ve takibinde de ilçe kongreleri süreci başlamış bulunuyor. Her seçim dönemi öncesi olduğu gibi bu dönemde de hareketlenmeler ve kulis çalışmaları gözlerden kaçmıyor.
İktidar partisi için bu sürecin sancılı geçmesi kaçınılmaz ve normal gibi görünse de partili olan ve olmayanlarca dikkatle takip edilen bir döneme girilmiş görünüyor.
Bu dönemi kuşkusuz farklı kılan ise 3 vekilini birden değiştiren iktidar partisinin teşkilatlarını da yenileme isteğinde olmasının muhtemel olması.
Yüzde 66 gibi yüksek bir oranla seçim başarısının altına imza atmış bir teşkilat yapısının da hiç kuşkusuz başarısız sayılması düşünülemez. Fakat ustalık dönemine girilen bir dönemde eski Düzce milletvekillerinin ustalık onayı alamamış olmaları ve yeni döneme yeni vekillerle girilmiş olması ister istemez teşkilatların da kendini yenilemesi gerektiği düşüncesini ortaya koyuyor.
Bir parti teşkilatından ne beklenir?
Parti teşkilatları çatı ile taban arasında bağları kuran ve hizmetin rahat yürütülmesini sağlayan organlardır. Bu organlar ne kadar işlevsel olurlarsa partinin politikaları tabana o oranda yansır.
Teşkilatlarda esas olan şahıs değil ekip ruhuyla hareket etmektir. Bir parti teşkilatı ne ölçüde takım oyunu kurarsa o ölçüde başarılı olur. İktidar partisi de olsanız eğer teşkilatlanmanızı iyi yapamadıysanız hizmetlerin alımı ve uygulamasında problemler yaşarsınız.
Tabi ki uyum sadece kendi içinde beraber hareket eden teşkilat birlikteliği demek değildir aynı zaman da partinin milletvekilleri, belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleriyle beraber kararlar alıp uygulayabilme yeteneği demektir.
Geçmişte yapılan bazı uyumsuzluklar ve uygulama hataları AK Partiye yerel yönetimlerde çok başarılı çalışmalar yapılmasına rağmen 6 belediye kaybettirdi.
Çözüm bekleyen birçok sorunun günümüze kadar taşınmasında AK Parti’nin geçmiş iktidar dönemlerinde takım çalışması yapamayan teşkilatların hatalarının olduğu kolayca gözlemlenebilir.
Dolayısıyla madem ki yeni dönem yeni anlayış diyerek Düzce’de sil baştan yola çıkıldı, o halde teşkilatların da kendini yenilemesi yerinde ve doğru bir karar olacaktır.
.
Aradığın Evi Bul. Emlak8.Net
Dijital Reklam Ajansı Serbay Interactive